УТВОРЕННЯ ШТУЧНИХ ТЕРИТОРІЙ ЯК ОПТИМАЛЬНИЙ ШЛЯХ УТИЛІЗАЦІЇ ПРОДУКТІВ МОРСЬКОГО ДНОПОГЛИБЛЕННЯ - Мосічева, І. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Запропоновано метод штучного ущільнення навантажуючим насипом масиву намивних грунтів, видобутих при виконанні днопоглиблювальних робіт. Приведена методика визначення основних параметрів даного способу створення штучних територій на берегових гідровідвалах з мулистих грунтів. Приведені графічні залежності, які показують що при одному і тому ж заданому значенні необхідної несучої здатності, створюваної штучної території, організація робіт з технічної меліорації берегових гідровідвалів диктується величиною ущільнюючого навантаження і часом його дії.