НОВА МЕТОДИКА ВИЗНАЧЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ОПОРУ ҐРУНТІВ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ВИПРОБУВАНЬ ПАЛЯМИ - Тугаєнко, Ю. Ф.; Ткаліч, А. П.; Марченко, М. В.; Логінова, Л. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Запропонована нова методика випробувань ґрунтів палями, яка дозволяє визначити значення характеристик опору ґрунту по бічній поверхні і під нижнім кінцем палі. Сутність розробленої методики полягає у використанні пружних властивостей ґрунтів і матеріалу палі для оцінки показників опору ґрунтів. При випробуваннях використовується стандартне обладнання з застосуванням методики циклічно-зростаючого навантаження.