ВИЗНАЧЕННЯ ЕМІСІЇ ВОЛОКОН МІНЕРАЛОВАТНОГО УТЕПЛЮВАЧА В ВЕНТИЛЬОВАНИХ ФАСАДАХ - Бабій, І. М.; Менейлюк, І. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Наведено особливості емісії волокон мінераловатних утеплювачів різної щільності, що використовуються в конструкціях зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією та оздобленням індустріальними елементами з вентильованим повітряним прошарком. Визначено, що найбільшим показником емісії волокон характеризується мінераловатний утеплювач низької щільності (40 кг/м3). Виявлено, що найменьшому впливу відносної вологості навколишнього середовища на інтенсивність емісії волокон утеплювача піддається мінераловатний утеплювач зі щільністю 150 кг/м3.