ОЦІНКА ЕКОЛОГІЧНОГО ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ БУДІВЕЛЬНОЇ ПРОДУКЦІЇ - Лялюк, О. Г.; Ратушняк, О. Г. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В статті розглянуто проблеми екологічного контролю в житловому будівництві, оцінки безпеки будівельних матеріалів, які містять речовини, що небезпечні для здоров’я. Проаналізовано систему оцінки екологічного життєвого циклу продукції, що передбачена стандартами серії ISO 14040. Розглянуто незалежні методи оцінки екологічних ефектів взаємовпливу будівельних матеріалів із навколишнім середовищем, перевагу серед яких надано теорії нечітких множин. Розроблена класифікація оціночних показників взаємовпливу будівельних матеріалів із навколишнім середовищем на системному рівні.