РОЗВИТОК ОСББ – ОДИН З ПРІОРИТЕТНИХ КРОКІВ ДО ІНТЕГРАЦІЇ В ЄС - Ровенчак, Т. Г.; Малярчук, В. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Протягом багатьох років на державному рівні та в експертному середовищі триває розробка законодавчої бази для розвитку об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), які мають стати головним інструментом реалізації реформи у сфері житлово- комунального господарства. Оскільки Україна практично немає власного досвіду в вирішенні проблем щодо діяльності ОСББ та управителів спільного майна багатоквартирних будинків, а саме визначення послуг з управління, вимог до діяльності управителів, механізмів надання послуги з управління житлом, доречно скористатися напрацьованим досвідом країн, де такі проблеми успішно вирішувалися з адаптацією такого досвіду до умов нашої держави.