РОЗВИТОК МОДЕРНІЗАЦІЇ ТА ПЕРЕТВОРЕННЯ МІСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА - Дудар, І. Н.; Потапова, Т. Е.; Татаровська, А. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
В даній статті наведені дослідження розвитку модернізації та перетворення міського середовища. Наведені основні задачі, поняття та методи реконструкції. Розглянуті сучасні наукові концепції реконструкції ландшафтної підсистеми міста. Встановлений зв’язок між основними складовими сучасної парадигми реконструкції міста. Відмічена достовірність аналізу наукового досвіду в галузі містобудування, який дозволяє виявити різні аспекти реконструкції транспортно-комунікаційних вузлів у напрямку перетворення їх на багатофункціональні центри суспільного обслуговування.