АНАЛІЗ ІСНУЮЧИХ СПОСОБІВ ЗАХИСТУ БУДІВЕЛЬ ВІД ТЕПЛОВТРАТ - Швець, В. В.; Максименко, М. А. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2014)
Охарактеризовані найбільш ефективні сучасні технології утеплення огороджуючих конструкцій будівель та споруд. Наведено властивості теплоізоляційних матеріалів, які найбільше впливають на ефективність утеплення фасадів будівель та споруд. Проаналізовано переваги та недоліки основних технологій утеплення, та методики вдосконалення того чи іншого способу утеплення. Встановлено найоптимальніше розміщення утеплювача з метою зміщення точки роси в вентильовані прошарки конструкції. Наведено приклад економії витрат умовного рідкого палива на обігрів квартири або будинку площею 100 м2 в рік.