ХАРАКТЕРИСТИКА НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ ГРУНТУ ПІДВАЛИН ПАЛЬОВИХ ФУНДАМЕНТІВ - Титко, О. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2023)
Запропоновано використання підвищувального коефіцієнта, який вводиться в розрахункові значення роботи ущільнення і деформації формозміни і дозволяє врахувати вплив ущільнених зон ґрунту від забитих раніше інших паль групи на палю, що забивається наступною. Визначено стан напружено-деформованого ґрунту, який виникає в процесі забивання палі в ґрунтовий масив, що характеризується силами тертя бічної поверхні палі по ґрунту; силами, які здійснюють об’ємну деформацію та силами зсувної деформації формозміни ґрунту.