ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОБУТОВОГО БІОРЕАКТОРА ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ СОНЯЧНОЇ ЕНЕРГІЇ - Желих, В. М.; Фурдас, Ю. В.; Шепітчак, В. Б. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Запропоновано методику визначення кількості теплоти, що надходить від сонячної радіації на довільно орієнтовані поверхні для підтримання температурного режиму біореактора. Запропоновано конструкцію біогазової установки. Встановлено кількість теплоти від сонячної радіації, що надходить на поверхні біореактора запропонованої конструкції. Проаналізовано результати аналітичних досліджень та встановлено пік густини теплового потоку сонячної радіації. Результати досліджень подані у графічній інтерпретації.