ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНИХ СОНЯЧНИХ КОЛЕКТОРІВ - Желих, В. М.; Лесик, Х. Р.; Пізнак, Б. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Наведено характерні відмінності між системами з активним та пасивним використанням сонячної енергії. Здійснено аналіз робіт спрямованих на визначення ексергії плоских сонячних колекторів. Проведено експериментальні дослідження коефіцієнта ексергетичної ефективності термосифонного та полімерного сонячних колекторів, виконано їх зіставлення, результати цих досліджень представлено у графічному вигляді.