АНАЛІЗ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗЕЛЕНОГО КАРКАСА МІСТА НА ПРИКЛАДІ М. ВІННИЦІ - Швець, В. В.; Калініченко, В. С.; Кудлаєнко, О. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
У статті проаналізовані основні проблеми озеленення міст на прикладі міста Вінниці, виконано аналіз рівномірністі розподілу зелених масивів. Визначені основні методи вирішення даної проблеми. Розроблена система заходів щодо покращення комплексу озеленення міського середовища та поєднання зелених зон міста в єдину систему озеленення. Наведено найкращі породи дерев для насадження нових масивів, покращення системи землекористування, в умовах ущільненої забудови перераховані сучасні способи формування зон екологічного комфорту. Запропоновано удосконалення зеленого каркаса міста на прикладі Замостянського району.