ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОРИЗОВАНИХ СКЛАДІВ СУХИХ БУДІВЕЛЬНИХ СУМІШЕЙ - Бондар, А. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Обґрунтована актуальність розробки складів сухих будівельних сумішей (СБС) поризованої структури як нового сучасного теплоізоляційного матеріалу. Описано спосіб отримання поризованих розчинових сумішей на основі СБС з використанням рідких піноутворювачів та наведено основні властивості отриманих складів. Розглянуто основні проблеми виготовлення сухого піноутворювача з рідкого концентрату. Охарактеризовано основні технологічні особливості виготовлення поризованих СБС для теплих штукатурок та підлог на основі звичайних щільних заповнювачів і наповнювачів, таких як кварцовий пісок, глина, карбонатний пісок. Описано перспективи створення ефективних неавтоклавних пінобетонів на основі сухих сумішей.