ЕНЕРГООЩАДНІ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ПРИМІЩЕНЬ - Желих, В. М.; Шепітчак, В. Б. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Виконано аналіз можливості застосування енергоощадних систем опалення, що базуються на інфрачервоному випромінюванні для теплозабезпечення виробничих приміщень. Проаналізовано залежність поверхні опромінення та густини променевої енергії від потужності джерела та висоти його підвішування, з метою досягнення рівномірного розподілу променевої енергій по площі