ПЛАНУВАННЯ БАГАТОФАКТОРНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕГУЛЮЮЧИХ ПРИСТРОЇВ АЕРОДИНАМІЧНОЇ МЕРЕЖІ - Ратушняк, Г. С.; Степанковський, Р. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Виконано планування багатофакторного експерименту методом Бокса-Уілсона для побудови факторного простору дослідження аеродинамічних процесів, виявлення впливу конструктивно-технологічних параметрів регулюючих пристроїв на аеродинаміку робочого середовища. Розроблено експериментальну установку для дослідження роботи регулюючих пристроїв – ДКЗВ та вдосконаленої конструкції ДКЕВ при регулюванні багатофазного середовища.