ІНТЕГРАЦІЯ ЕКСПЕРТНО-МОДЕЛЮВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ПРОГНОЗОВАНОЇ МІЦНОСТІ БЕТОННИХ ВИРОБІВ У ВИРОБНИЦТВО - Бікс, Ю. С. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Наведено методологію дослідно-промислового впровадження комп’ютеризованого модуля системи підтримки прийняття рішень щодо прогнозування міцності бетону. На прикладі виробництва дорожнього каменю обраховано економічний ефект від інтегрування модуля прогнозованої міцності бетону як дублюючоу систему в будівельній лабораторії на заводі залізобетонних конструкцій. Економічний ефект від впровадження може скласти до 5000 грн. на підбір одного складу бетонної суміші.