ОЦІНЮВАННЯ МІЦНОСТІ І ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ УЛЬТРАЗВУКОВИМ МЕТОДОМ - Ясній, П. В.; Якубишин, О. М.; Дубіжанський, Д. І. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Розроблено методику визначення міцності бетону неруйнівними методами контролю. На основі поєднання методів відриву зі сколюванням і ультразвукового методу при паралельних випробуваннях одних і тих же ділянок залізобетонних будівельних конструкцій побудована індивідуальна градуювальна залежність для оцінювання міцності бетону конструкції. Похибка вимірювань при цьому склала 7,65 %. За допомогою визначеної індивідуальної градуювальної залежності між часом проходження ультразвуку та міцності бетону були визначені характеристики міцності бетону інших конструктивних елементів будівлі виробничого призначення в м. Почаєві Тернопільської області.