ОСОБЛИВОСТІ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ ЗВАРНОЇ ФЕРМИ З УРАХУВАННЯМ ТЕМПЕРАТУРНИХ ВПЛИВІВ - Ковальчук, Я. О.; Шингера, Н. Я.; Рибачок, О. І.; Бойчук, А. В.; Бобик, М. П. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
В роботі досліджено напружено-деформований стан зварної підкрокової ферми під дією зовнішніх силових і температурних впливів. Дослідження виконано на фізичній моделі ферми методами натурного і комп’ютерного моделюючого експерименту. Виявлено високий рівень збігу отриманих результатів при малих навантаженнях та їх розбіжність при збільшенні навантажень. Результати роботи можуть бути використані при проектуванні зварних ферм та розрахунках тривкої здатності існуючих фермових конструкцій.