ПЕРЕРОБКА ФОСФАТІВ З КАЛІЙ- І МАГНІЙВМІСНИМИ СУЛЬФАТНИМИ КОМПОНЕНТАМИ НА КАЛІЙМАГНІЙВМІСНІ ФОСФОРНІ ДОБРИВА - Ковальчук, О. В.; Босенко, О. В.; Шинкарук, Н. О. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2012)
Проведено аналіз покладів нетрадиційних джерел фосфорної і каліймагнійвмісної сульфатної сировини України та методів її переробки на калій- і магнійвмісні фосфорні добрива. Визначено і підтверджено можливість і ефективність проходження реакцій термофосфатоутворення, в практичному інтервалі змінних, при одночасному розкладі фосфатів з калій- і магнієвмісними сульфатними компонентами.