ПРО МОЖЛИВІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ІСНУЮЧИХ ПРОГРАМНИХ КОМПЛЕКСІВ ЧИСЕЛЬНОГО МОДЕЛЮВАННЯ РОБОТИ БУРОНАБИВНОЇ ПАЛІ З РОЗШИРЕННЯМ В ЛЕСОВИХ ГРУНТАХ, ЩО ПРОСІДАЮТЬ ПІД ДІЄЮ ВЛАСНОЇ ВАГИ - Корнієнко, М. В.; Карпенко, Д. А. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2013)
Приводиться аналіз існуючих програмних комплексів чисельного моделювання для розрахунку НДС просідаючих основ. Подані результати взаємодії буронабивної палі з розширенням в лесових ґрунтах, які просідають під дією власної ваги при замочуванні за чисельним моделюванням. Порівняння отриманих результатів з проведеними експериментальними даними.