УПРАВЛІННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИМ ПРОЦЕСОМ БІОКОНВЕРСІЇ ПРИ ПЕРЕМІШУВАННІ СУБСТРАТУ - Ратушняк, Г. С.; Ратушняк, О. Г.; Анохіна, К. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
В статті розроблено методологію управління технологічним процесом інтенсифікації виробництва біогазу. Запропоновано структурно-логічну модель управління технологічним процесом інтенсифікації виробництва біогазу перемішуванням субстрату, що дозволяє визначати оптимальні параметри, варіюючи якими можна забезпечити максимальну продуктивність виробництва біогазу з мінімальними затратами додаткової енергії на стадії проектування конструкції та технологічного процесу анаеробного бродіння.