ВИКОРИСТАННЯ ВІДХОДІВ ПРОМИСЛОВОСТІ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ЕФЕКТИВНИХ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Очеретний, В. П.; Ковальський, В. П.; Машницький, М. П.; Діденко, А. Ф. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
Розглянуто пріоритетні напрямки розвитку у сфері використання вторинних ресурсів для виготовлення теплоефективних будівельних матеріалів і виробів. Визначені подальші напрямки досліджень та сформульована робоча гіпотеза отримання конструктивно-ізоляційних ніздрюватих бетонів на основі золоцементного в’яжучого модефікованого лужною алюмоферитною добавкою та карбонатних відходів.