ПОРИСТІСТЬ І ДЕФОРМАТИВНІ ВЛАСТИВОСТІ МОДИФІКОВАНИХ ЗОЛОШЛАКОБЕТОНІВ - Дворкін, Л. Й.; Дворкін, О. Л.; Лащівський, В. В. (Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві, 2010)
У статті наведені результати визначення параметрів пористої структури золошлакобетонів, модифікованих комплексними добавками, що включають суперпластифікатор С-3 і фтористий активатор Na2SiF6. Наведені експериментальні дані, що характеризують вплив складів золошлакобетонів і вміст добавок на їх міцностні показники, динамічний модуль пружності, умовну розтяжність, а також усадочні деформації.